• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/AlperOsmanGenc
  • https://www.twitter.com/aogenc
  • https://www.instagram.com/genchukukburosu
www.genchukuk.info
Vakitler
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam70
Toplam Ziyaret219384
Üyelik Girişi

Uyuşturucu Baronu Abdullah Baybaşin'e tahliye

2011 yılında uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle tutuklanan aralarında Abdullah Baybaşin'in de bulunduğu 8 tutuklu sanık, 5 yıllık tutukluluk süresini aştıkları gerekçesiyle tahliye edildi.

2011 yılında uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle tutuklanan aralarında Abdullah Baybaşin'in de bulunduğu 8 tutuklu sanık, 5 yıllık tutukluluk süresini aştıkları gerekçesiyle tahliye edildi.  İstanbul’da Bakırköy Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Mahkeme, tahliye ettiği sanıklara yurtdışı yasağı koyup duruşmayı 2018 Şubat’a erteledi.

 

2011 yılından beri tutuklu bulunan sanıkların müdafileri, 29 Eylül 2017 Cuma günkü celsede, yürürlükte bulunan 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu 102.maddesine göre ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren işlerde tutukluluk süresinin 5 yılı aşamayacağını, fakat devam eden davada sanıkların 5 yıldan fazla bir süredir tutuklu bulunduklarını belirterek, ‘Daha fazla mağduriyetlerine mahal vermemek açısından bihakkın tahliyelerini’ talep ettiler.

 

Talebi inceleyen ağır ceza heyeti, 8 tutuklu sanığın tutukluluk sürelerinin 5 yılı aştığı gerekçesiyle yurtdışı yasağı adli kontrol talebiyle sanıkların tahliyesine karar verip, duruşmayı 2018 Şubat’a erteledi.

 

Davada Abdullah Baybaşin’in yanı sıra aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu sanıklar; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal Etme, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İthal Etme suçlarıyla yargılanıyor. Ambarlı Limanı’nda yakalanan uyuşturucu için "o zamana kadar planlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen en yüksek miktardaki kokain’ nitelemesi yapılmıştı.

 

Davanın Geçmişi

2011’deki dev operasyonla oraya çıkarılan ve Ambarlı Limanında 281 kilo kokainle yakalanan Bolivya-Türkiye hattındaki uyuşturucu kaçakçılığı davası sanıkları, 27 Ocak 2011 tarihinden beri tutuklu buluyordu. Bolivya'dan Ambarlı Limanı'na gelen bir gemiye düzenlenen operasyonda, konteynerın ahşap yer döşemelerinin içine gizlenen 975 paket halinde toplam 281 kilogram 500 gram kokainin ele geçirilmesi üzerine tutuklanmışlardı. Yakalanan kokainin sahibi olduğu iddia edilen Abdullah Baybaşin ile Mehmet Sait Özmen’in de aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı. Özmen, bir yıl sonra yakınının cenazesi için izinli çıktığı cezaevinden firar etmişti.

 

Abdullah Baybaşin Kimdir?

Yıllar önce uğradığı silahlı saldırı sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm olan 1960 Diyarbakır Lice doğumlu Abdullah Baybaşin’in, İngiltere’nin ‘en tehlikeli adam’ ilan ettiği ve ‘Avrupalı Escobar’ olarak bilinen uyuşturucu baronu abisi Hüseyin Baybaşin’in yerine geçtiği iddia ediliyor. Hüseyin Baybaşin, 15 yıldır Hollanda’da tutuklu bulunuyor. Abdullah Baybaşin bir dönem, Londra'daki Türk ve Kürt toplumlarına korku salan Bombacılar adında, gençlerden oluşan bir çete kurmuştu. Bombacılar, dükkan ve işyerlerine silahlı baskınlar düzenleyerek, haraç talebinde bulunuyordu. Bakırköy Adliyesi’nde görülen davanın Yargıtay incelemesinden önce Abdullah Baybaşin, "suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek" ile "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve ithal etmek" suçlarından üst sınıra göre hapis cezası uygulayarak toplamda 40 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

 

 

Haber: Alper Osman Genç - Stj. Avukat 

534 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın