• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/AlperOsmanGenc
  • https://www.twitter.com/aogenc
  • https://www.instagram.com/genchukukburosu
www.genchukuk.info
Vakitler
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam3
Toplam Ziyaret216562
Üyelik Girişi
2022 Ocak Ayı Kira Artış Ve Emekli Maaş Zam Oranı Açıklandı

Merakla beklenen Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon Aralık ayında yüzde 13,58 artarken yıllık bazda yüzde 36,08 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıklanmasının ardından Ocak ayı kira artış oranı da belli oldu. Enflasyon (TÜFE) rakamlarının on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Ocak ayı için yüzde 19,60 olarak gerçekleşti.

 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre ise, TÜFE 2021 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 13,58 bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 36,08 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 19,60 artış gerçekleşmiş oldu.

 

Ocak’ta Kiralara En Fazla Yüzde 19,60 Zam Yapılabilecek

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, son 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 19,60 olarak artış gösterdi. Buna göre konut veya işyeri sahipleri kiracılarına Ocak ayında yenilenecek sözleşmeler için yasal olarak en fazla yüzde 19,60 oranında zam yapabilecek. Yasal kira artış oranı, kira sözleşmesinin dolduğu tarihi takip eden ayın açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak hesaplanıyor. Bu oranın üzerinde artış yapılması yasal olarak mümkün değil. Şayet bu oran aşılarak zam yapılırsa kiracının bu duruma hukuki yoldan itiraz etme hakkı bulunuyor.


Memur ve Emeklileri Maaş Zam Oranı Yüzde 25,65 Oldu

Diğer taraftan Aralık ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilerin maaş zam oranı da belli oldu. Buna göre; memur ve memur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 25.65 oranında zam alacak. 

  
310 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın