• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/AlperOsmanGenc
  • https://www.twitter.com/aogenc
  • https://www.instagram.com/genchukukburosu
www.genchukuk.info
Vakitler
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam181
Toplam Ziyaret213581
Üyelik Girişi
2021 Kasım Ayı Kira Artış Oranı Açıklandı

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon Ekim ayında yüzde 2,39 artarken yıllık bazda yüzde 19,89 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıklanmasının ardından Kasım ayı kira artış oranı da belli oldu. Enflasyon (TÜFE) rakamlarının on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Kasım ayı için yüzde 17,09 olarak gerçekleşti.

 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre ise, TÜFE 2021 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,39 bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 15,75 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,89 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 17,09 artış gerçekleşmiş oldu.

 

Kiralara En Fazla Yüzde 17,09 Zam Yapılabilecek

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, son 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 17,09 olarak artış gösterdi. Buna göre konut veya işyeri sahipleri kiracılarına Kasım ayında yenilenecek sözleşmeler için yasal olarak en fazla yüzde 17,09 oranında zam yapabilecek. Yasal kira artış oranı, kira sözleşmesinin dolduğu tarihi takip eden ayın açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak hesaplanıyor. Bu oranın üzerinde artış yapılması yasal olarak mümkün değil. Şayet bu oran aşılarak zam yapılırsa kiracının bu duruma hukuki yoldan itiraz etme hakkı bulunuyor.

 

  
405 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın